Fantomi osvojili turnir Sarajevo Open 2022

U finalnoj utakmici koja se igrala u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, igrači Dresdnera su pobijedili prvi set, ali su Fantomi uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist.

“Sretan sam što smo pobijedili, turnir je bio veoma dobar, ekipe odlične. Mogu samo da čestitam svojim saigračima”, kaže kapiten Fantoma, Mirzet Duran.

Na ovogodišnjem turniru treće mjesto je zauzela je ekipa Jedinstvo-Boće iz Brčkog.

Igrači Fantoma su se već tri mjseca pripremali za ovaj turnir. Trener Fantoma, Sead Mršo kaže kako njegovi igrači nastavljaju s treninzima, jer ih očekuje još jedna utakmica u bh.prvenstvu.

“U ovoj takmičarskoj sezoni ostala nam je utakmica protiv Spida koja će odlučiti prvaka, mada smo prvi meč rješili u svoju korist”, navodi Mršo.

I ovogodišnju smotru ekipa u sjedećoj odbojci u Sarajevu finansijski je podržala Međunarodna organizacija za jačanje čovjekove sigurnosti (ITF). Ta organizacija je u proteklih dvadeset godina donirala BiH preko 200 miliona dolara za proces deminiranja, a trenutno rade na projektima podrške žrtvama mina.

Odbojkaški klub invalida Fantomi, peti put su osvojili zlatnu medalju u Kupu šampiona, koje se u martu ove godine igralo u italijanskom gradu Nola.

Na 77. Izboru najuspješnijih sportista i sportskih ekipa, OKI Fantomi su proglašeni za najuspješniji klub u Bosni i Hercegovini, dok je kapiten kluba Mirzet Duran proglašen za najuspješnijeg sportistu.

Scroll to Top