Fantomi postali prvaci BiH, titulu treneru Šefki Nuhanoviću

Pobjedom u gradskom derbiju protiv Spida rezultatom 3:1, Odbojkaški klub invalida Fantomi osvojio je titulu prvaka BiH u sjedećoj odbojci.

Trener Fantoma Sead Mršo zadovoljan je ovom sezonom u kojoj su Fantomi osvojili sve što se moglo osvojiti.

“Uspjeli smo da odbranimo titulu prvaka BiH, što nam je bio primarni cilj”, kaže Mršo, te dodaje kako su osvojili Evropski kup šampiona, te turnir “Sarajevo Open 2022”.

“Pred nama su još dva turnira, jedan u Zagrebu, a drugi u Kikindi, nadam se da ćemo se i tamo okititi zlatom”, rekao je Mršo.

Najvažniju utakmicu bh. prvenstva protiv Spida Fantomi su posvetili treneru Šefki Nuhanoviću, koji je jutros izgubio bitku s teškom bolesti. Nuhanović je preminuo u 64. godini.

Ševko Nuhanović
Ševko Nuhanović
Nuhanović je sjedeću odbojku počeo igrati 1981. godine u klubu Uporni, a od 1981. do 1991. godine bio je standardni reprezentativac bivše Jugoslavije u sjedećoj odbojci.

Od 1994. do 1998. godine igrao je za švedski tim Malme, te je u tom periodu igrao i za reprezentaciju Švedske. Selektor reprezentacije Hrvatske bio je 2007. godine.

Za reprezentaciju BiH igrao je od 1997. do 2001., dok je klupsku igračku karijeru u Fantomima proveo od 1998. do 2002. godine od kada je trener Fantoma.

Tokom svoje trenerske karijere, Nuhanović je sa Fantomima osvojio pet titula evropskog prvaka.

“Igrali smo za Ševku, nažalost jutros nas je užasno potresla vijest o njegovom preranom odlasku, ali njegov smijeh i savjeti će zauvijek biti uz nas”, kaže Mirzet Duran, kapiten Fantoma.

Scroll to Top