Fantomi opet kobni za SPID

2aNakon što su u polufinalu posljednjeg EURO CUP-a u Mađarskoj u polufinalu eliminisali najljučeg rivala SPID, igračima Fantoma to je pošlo za rukom i u polufinalu Kup-a BiH. Izabranici Ševke Nuhanovića,poraženi su u revanšu 3 : 2. Zahvaljujući jednom osvojenom setu više, u finale KUP-a BiH plasirao se aktuelni prvak Evrope i BiH.

” Utakmica je bila završena u trenutku kada smo osvojili drugi set i poveli sa 2 : 1. Tada smo se opustili i utakmicu pretvorili u revijalnu zabavu za publiku ” rekao je nakon utakmice predsjednik i igrac OKI Fantomi Ismet Godinjak.

Trener ekipe Ševko Nuhanović žali što njegovi momci nisu izborili pobjedu u ovom meču, ali nema prigovora na osvajanje prva dva seta. ” Možda je uticalo i to što sam u sali prije utakmice igračima rekao: Vi osvojite dva seta, i ja odoh piti kafu. Tako je i bilo. Nakon što su poveli sa 2 : 1, igrači Fantoma su već počeli slaviti plasman u finale.

Ovom pobjedom prvak BiH i posljednje dvije godine prvaci Evopre i BiH korak su bliže osvajanju svih mogučih trofeja ove sezone. Od Prvenstva države do prvenstva Evrope. Nedavno su Fantomi i po osmi put osvojili naslov prvaka jednog od najcjenjenijih svjetskih turnira “Sarajevo Open 2009”.

Finalna utakmica KUP-a BiH u sjedećoj odbojci igra se u nedjelju 07. juna 2009. godine u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu sa početkom u 12.00. sati.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top