Gradonačelnik Sarajeva čestitao Fantomima na izvanrednim rezultatima

„Grad Sarajevo će uskoro intervenisati sa 5.000 KM u vidu podrške radu Odbojkaškog kluba invalida „Fantomi“, istaknuo je gradonačelnik Alija Behmen koji je sa saradnicima danas upriličio prijem za igrače i Upravu jednog od najtrofejnijih sarajevskih i bh. sportskih klubova. Behmen je, također, čestitao „fantomima“ na tituli prvaka u Premijer ligi BiH i Euro ligi, tituli klupskog prvaka Evrope u sjedećoj odbojci, pobjedi na turniru „Prijateljstva“ u Zagrebu, kao i na organizaciji i pobjedi na Međunarodnom turniru „Sarajevo open 2010.“ Svi ovi zavidni rezultati postignuti su tokom 2010. godine.

„Grad Sarajevo i ovaj put pokazuje svoju spremnost u pružanju konkretne pomoći višestrukim bosanskohercegovačkim i evropskim prvacima u sjedećoj odbojci, koji su svojim uspjesima i zalaganjem doprinijeli promociji grada i države. Vi ste kao izuzetni sportisti i ljudi svijetli primjer i ponos Sarajeva i BiH, ali i sporta uopće“, kazao je gradonačelnik Behmen.

U ime „fantoma“ predsjednik Kluba Ismet Godinjak i direktor Mirsad Mirojević zahvalili su se gradonačelniku i Gradu na podršci, te ga pozvali da uskoro posjeti Klub. Godinjak je ovom prilikom najavio i planove Kluba a koji se odnose na uključivanje invalidne djece u sport, te izgradnju regionalnog sportskog i medicinsko-rehabilitacionog centra.

Gradonačelnik Behmen je na kraju podržao inicijativu OKI „Fantomi“ da 15. godišnjicu svoga djelovanja naredne godine krunišu svečanom akademijom i monografijom, te dodao kako će se uključiti i Grad kao pokrovitelj.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top