Konferencija za medije

U prostorijama OKI Fantomi danas ja održana konferencija za medije povodom ligaških takmičenja u proljetnom dijelu prvenstva u sjedećoj odbojci.

Kako je na početku konferencije kazao Mirsad Mirojević, predsjednik OKI Fantomi, došlo je do određenih promjena u sastavu kluba. Naime, kapiten Adnan Manko prešao je u rivalski klub Spid, a kapitensku traku preuzeo je Mirzet Duran.

“Mi mu ovim putem želimo svu sreći i zahvalni smo na svemu što je učinio za Fantome. Što se tiče našeg sastava, imamo dosta mladih igrača, vratio nam se i Nizan Čančar, tako da nismo mnogo oslabljeni. Na tabeli zaostajemo tri boda za Spidom, ali se nadamo da ćemo uz manje izmjene doći do željenog cilja, a to je osvajanje titule prvaka BiH”, naglasio je Mirojević.

On se osvrnuo i na predstojeći turnir Sarajevo Open 2013, koji će se održati od 24. do 26. maja. Kazao je kako su pripreme već počele te da nikad više interesovanja nije bilo za ovaj turnir.

“Nažalost, mi smo ograničeni tim da na turniru može učestvovati samo sedam ekipa. Koje će to ekipe biti još ne znamo. Osim toga, ostaje nam još jedan izuzetno jak međunardni turnir koji do sada nismo osvojili te ćemo raditi i na tome”, kazao je Mirojević.

Novi kapiten Mirzet Duran kazao je kako mu je velika čast biti kapiten ekipe kao što su Fantomi te da je ujedno i velika obaveza biti na čelu ekipe koja je četiri puta bila na vrhu Evrope i višestruki prvak BiH.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top