Odbojkaši Fantoma jesenji prvaci Bosne i Hercegovine

Pokazali smo da smo trenutno najbolji tim u Bosni i Hercegovini, ali i u Evropi, rekao je Duran
Odbojkaški klub invalida Fantomi su pobjedom u gradskom derbiju protiv ekipe Spida (3:0), odbranili titulu jesenjeg prvaka BiH u sjedećoj odbojci.
Za Mirzeta Durana, kapitena Fantoma utakmica protiv Spida rezultat je cjelogodišnjeg rada, kako igrača, tako i stručnog štaba. – Pokazali smo da smo trenutno najbolji tim u Bosni i Hercegovini, ali i u Evropi – rekao je Duran. Ismet Godinjak, predsjednik Fantoma zadovoljan je onim što su Fantomi postigli. – Zahvaljujući našim igračima, stručnom štabu, sponzorima, te ljudima koji su nam pomogli da stvorimo dobre uslove za rad, Fantomi godinama za redom, osvajaju sve što se osvojiti može i ponosan sam na to – naveo je Godinjak, te dodao kako s istim ambicijama dočekuju i narednu godinu.
Nakon utakmice sa Spidom, Fantomi idu na zimsku pauzu, a nakon praznika slijede pripreme za nastavak sezone, kao i odlazak na Kup šampiona, koji se ove godine odigrava u Poreču. – Poslije novogodišnjih praznika počinjemo s treninzima i pripremama za nastavak bh.sezone, a onda nas očekuju i pripreme za Kup šampiona, gdje ćemo braniti titulu Evropskog prvaka u sjedećoj odbojci – kaže Duran.
Aktualni prvaci Bosne i Hercegovine, Odbojkaški klub invalida Fantomi ove godine odbranili su zlato u Kupu šampiona, koje se igralo u njemačkom gradu Dresdenu. To je ujedno bila šesta titula prvaka Evrope za OKI Fantome.
Tokom 2023.godine, Fantomi su osvojili Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci “Sarajevo Open 2023”, Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci – “Prijateljstvo 2023”, koji je u oktobru odigran u Zagrebu.
Scroll to Top