“Fantomima” pohvale u izvještaju američkog State Departmenta

U jučerašnjem izlaganju na temu sigurnosti, generalni američki sekretar, gđa. Hillary Clinton kao pozitivan primjer integracije u društvu spomenula je kolektiv OKI Fantoma. Naš klub je zaslužio sve pohvale zbog nastojanja da pomogne žrtvama mina te da im vrati dostojanstvo koje zaslužuju.
“Podrškom preko Međunarodnog fonda za deminiranje i pomoć žrtvama mina u Bosni pomažemo preživjelima – žrtvama mina da povrate svoje sposobnosti kretanja i dostojanstvo, uz obnavljanje povjerenja među etničkim grupama u ovoj regiji. Naprimjer, OKI Fantomi je klub sjedeće odbojke u Sarajevu koji je sastavljen od žrtava mina i amputiraca. Ovaj klub je postao svjetski prvak u ovom sportu. S obzirom na to da se ovaj tim takmiči na turnirima širom svijeta, svojim primjerom nas podsjeća na to koliko je ljudski duh sposoban i snažan kada se suočava s krupnim izazovima.”, rekla je u dijelu svog izvještaja gđa. Clinton.

Cjelokupan izvještaj možete pročitati i na oficijelnim stranicama State Departmenta: http://www.state.gov/secretary/rm/2011/12/179126.htm

Video snimak javnog obraćanja gđe. Clinton pogledajte u nastavku:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top