OKI Fantomi sedmi put pokorili Evropu, u finalu Kupa šampiona savladali gradskog rivala

Odbojkaški klub invalida Fantomi osvojili su sedmu titulu prvaka Evrope pobjedom nad sarajevskim rivalom, ekipom Spida, rezultatom 3:1. Kup šampiona održao se u hrvatskom gradu Poreču.

Na najvažnijem klupskom prvenstvu na svijetu nastupilo je pet ekipa, koje su prvaci u svojim državama te ekipa Spida, kao pobjednik Eurolige.

“Teška utakmica, ali smo obećali zlato i ispunili obećanje, prestretan sam”, kaže Mirzet Duran, kapiten Fantoma.

Sead Mršo, trener Fantoma rekao je kako je turnir bio jako kvalitetan, ali da oni nisu razmišljali o drugom mjestu.

”Hvala svim mojim igračima koji su dali sve od sebe, jer smo odbranili titulu. Posebno sam ponosan na Alibašića, koji je proglašen najboljim igračem turnira”, rekak je Mršo.

Safet Alibašić, MVP Kupa šampiona 2024. godine, igrač Fantoma i reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, zadovoljan je odbranom titule.

“Nimalo lagan zadatak, ali uspjeli smo pobjediti i vraćamo se sa još jednim peharom u BiH”, rekao je Alibašić.

Ismet Godinjak, predsjednik Fantoma te reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci kaže da je zadovoljan.

“Odbranili smo titulu, sedmu po redu. Jako kvalitetan turnir, ali smo obećali da ostajemo na vrhu Evrope”, kaže Godinjak.

Fantomima je ovo sedma titula prvaka Evrope, a trenutno su prvaci BiH u sjedećoj odbojci. Nakon povratka iz Poreča, Fantome očekuje organizacija i međunarodni turnir u sjedećoj odbojci “Sarajevo Open 2024”, gdje će također braniti prvo mjesto.

Izvor: https://www.klix.ba/sport/ostali-sportovi/oki-fantomi-sedmi-put-pokorili-evropu-u-finalu-kupa-sampiona-savladali-gradskog-rivala/240428053

Scroll to Top