Posjeta uprave „Fantoma“ Rektoratu Univerziteta u Sarajevu

Predstavnici Odbojkaškog kluba invalida „Fantomi“ gospodin Ismet Godinjak, predsjednik, gospodin Mirsad Mirojević, direktor, i prof. dr. Senad Turković, član Upravnog odbora, posjetili su u četvrtak 28. maja 2015. godine Rektorat Univerziteta u Sarajevu gdje su se susreli sa rektorom prof. dr. Muharemom Avdispahićem, dr. h. c., i prorektorom prof. dr. Farukom Mekićem.

U toku susreta razgovarano je o mogućnostima ostvarivanja saradnje između Odbojkaškog kluba „Fantomi“ i Univerziteta u Sarajevu te su razmatrani mogući oblici saradnje, poput zajedničkih projekata, organiziranja ljetne škole i naučnih rasprava.

Predstavnici Odbojkaškog kluba „Fantomi“ prezentirali su razvoj sjedeće odbojke u BiH, nastanak i razvoj kluba te Univerzitetu poklonili „Monografiju“ kluba, u kojoj se navodi da je prva ideja o formiranju „Fantoma“ nastala 1995. godine, a da je klub zvanično osnovan 1996. godine.

Odbojkaški klub invalida „Fantomi“ iz Sarajeva jedan je od najtrofejnijih klubova u BiH i Evropi, čiji su igrači i treneri stvarali historiju kluba i državne reprezentacije ali i historiju bh. sjedeće odbojke od njenog nastanka do danas. Predstavnici kluba su istakli da je njihova namjera i želja da klub preraste u centar okupljanja i edukacije invalidne djece i omladine, da kroz sport i dijeljenje iskustava educiraju invalidnu djecu i omladinu teoretski i praktično, te naglasili da je rad sa mladima njihov primarni cilj.

Scroll to Top