Posljednji pozdrav generalu Gordonu Russellu Sullivanu

Odbojkaški klub invalida “Fantomi” Sarajevo ovim putem obavještava bosanskohercegovačku javnost da je 02.januara u 87. godini života preminuo Gordon Russell Sullivan, general vojske SAD.
General Sullivan je u periodu agresije na našu domovinu obavljao dužnost 32. načelnika štaba američke vojske, te je sa te pozicije dao veliki doprinos u uspostavljanju mira u Bosni i Hercegovini.

Nakon penzionisanja 1995. Godine, general Sullivan se posvetio naučno-istraživačkom i humanitarnom radu u oblasti deminiranja i pomoći žrtvama mina. Osnivač je “Marshall Legacy Institute” putem kojeg je pomagao u projektima deminiranja BIH, obuci pasa za deminiranje, upozoravanje na opasnosti od mina, te pomoći nastradalima u izradi ortopedskih pomagala. Posebno naglašavamo njegov veliki angažman u realizaciji projekta “Sarajevo bez mina”.

Odlaskom generala Sullivana, Bosna i Hercegovina, grad Sarajevo i OKI ”Fantomi” Sarajevo su ostali bez istinskog prijatelja, ali njegov plemeniti lik i djelo ostaje zauvijek da živi u našim srcima.

Počivaj u miru dragi prijatelju.

OKI ”Fantomi” Sarajevo

Scroll to Top