Press konferencija OKI Fantoma na kraju polusezone

Danas je u klubskim prostorijama OKI Fantoma održana press konferencija. Povod saziva konferencije bio je analiza učinka ekipe u protekloj polusezoni, ali i potreba kluba da se obrati medijima nakon skandaloznog i krajnje tendencioznog suđenja u derbi utakmici jesenjeg dijela prvenstva između Fantoma i Spida, koju je Spid riješio 3:1 u svoju korist.
Trener ekipe, Šefko Nuhanović, uprkos činjenici da su završili na druoj poziciji na tabeli nije bio nezadovoljan: “S obzirom da smo u sezonu ušli sa podmlađenim timom, da su klub napustila dva važna igrača, od kojih je jedan reprezentativac BiH (Nizam Čančar op.a.), ne mogu biti nezadovoljan. Neću komentarisati utakmicu protiv Spida, ali će vam biti dovoljna što ću reći da je sudija Begović prvi i jedini sudija kojem nisam pružio ruku poslije susreta. Mi ćemo se i dalje boriti i nećemo gubiti nadu sve dok postoji i posljednja šansa da se domognemo prvog mjesta.”
S druge strane predsjednik kluba, Ismet Godinjak, detaljnije se osvrnuo na sudijsku krađu koju su Fantomi doživejeli u utakmici protiv Spida. “Igrali smo na stotine utakmice, ali ovo što smo doživjeli protiv Spida je neviđeno. Sramotno je da jedan čovjek uspije (sudija op.a.) pokvariti sve ono za šta ste se vi borili kompletnu sezonu. Boriti se, radite, trudite se, ulažete u sebe i ekipu da bi to sve neko uništio. Poslali smo dopis sa dokaznim materijalom Savez sjedeće odbojke, mada poučeni ranijim iskustvom, ne očekujemo da će se nešto bitnije promjeniti nakon toga.”
Uprkos činjenici da su završili kao drugoplasirana ekipa ovu polusezoni, može se reći da su Fantomi imali uspješan priod iza sebe. Na internacionalnom turniru sjedeće odbojke u Zagrebu osvojili su prvo mjesto bez ijednog izgubljenog seta.
Slijedi duga pauza u prvenstvu BiH u sjedećoj odbojci, a nastavak takmičenja zakazan je za mart mjesec 2013. godine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top