Sarajevo open 2013: Fantomi brane naslov

Dvanaesti međunarodni turnir u sjedećoj odbojci – Sarajevo open 2013. biće održan od 24. do 26. maja u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu u organizaciji OKI Fantomi.

Predsjednik OKI Fantomi Ismet Godinjak najavio je na jučerašnjoj presici da će na ovogodišnjem izdanju turnira uz ovaj trofejni klub nastupiti reprezentacije Brazila, Rusije, Ukrajine i Hrvatske, te OKI Ilidža i SDI Hrabri.

“Organizujemo po 12. put turnir, koji je najkvalitetniji na svijetu. Ponosni smo da smo u vremenu ekonomske krize sačuvali kontinuitet održavanja takmičenja. Selekcije Brazila i Holandije su već doputovale, a ostale stižu danas”, rekao je Godinjak, koji je zahvalio na podršci Ministarstvu kulture i sporta KS-a i Općini Novi Grad te sponzorima BH Telecomu, FDS, Gorenju, Orto-Sar, Oktal pharmi, BH. sigurnosti i drugim. Dodao je da će tokom turnira biti održana konferencija na kojoj će predstavnici učesnika Sarajevo opena i ostali stručnjaci iz Evrope razgovarati o stvaranju pretpostavki za oživljavanje Evrolige. Predsjednik OKI Fantomi izjavio je da će se u predstojećem periodu raditi na osnivanju Sportskog društva Fantomi.

“Akteri turnira su veoma jaki rivali – Rusija, Brazil i Ukrajina. Vjerujemo u finale, u kojem nas najvjerovatnije očekuje reprezentacije Rusije. Ekipa je u dobroj formi. To smo pokazali i pobjedom u prvenstvu nad gradskim rivalom Spidom sa 3:2”, izjavio je trener OKI Fantomi Ševko Nuhanović.

Novi kapiten Mirzet Duran rekao je da će Fantomi učiniti sve kako bi odbranili naslov.

“Nadam se novoj tituli pobjednika, iako smo svjesni da to neće biti lako. Za odbranu naslova ostavićemo i posljednji atom snage.”

Svečano otvaranje turnira je subotu u dvorani “Ramiz Salčin” u 9.30 sati. Istog dana u prvom meču OKI Fantomi igraće sa Brazilom u 10 sati. Ulaz je slobodan.

Izvor: http://www.oslobodjenje.ba/sport/ostali/turnir-u-sjedecoj-odbojci-sarajevo-open-2013-fantomi-brane-naslov

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top