2.kolo Premijer lige BiH u sezoni 2023/24

Dana 29.10.2023, u olimpijskoj dvorani Ramiz Salčin, domaći tim OKI “Fantomi” Sarajevo ugostio je ekipu SDI ”Jedinstvo Brčko-Boće” iz Brčkog u utakmici sjedeće odbojke. Ova utakmica bila je dio drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2023-24.

Prvi set je krenuo je s puno energije i samopouzdanja i završen je rezultatom 25:15 u korist domaćina. “Fantomi” su dominirali u prvom setu s impresivnim servisima i brzim napadima, ostavljajući gostujući tim SDI ”Jedinstvo Brčko-Boće” iz Brčkog bez šansi.

Drugi set slijedio je sličan obrazac kao i prvi. “Fantomi” Sarajevo igrali su vrhunski sjedeću odbojku, dok su igrači iz Brčkog pokušavali držati korak. Međutim, i drugi set završio je identičnim rezultatom 25:15 u korist “Fantoma”.

U trećem setu, “Jedinstvo Brčko-Boće” pružila je snažniji otpor, ali nije uspjela preokrenuti tok utakmice. Domaći tim “Fantomi” Sarajevo osigurao je pobjedu u trećem setu rezultatom 25:21, osvajajući utakmicu s ukupnim rezultatom 3:0.

Igrači OKI “Fantomi” Sarajevo bili su izvanredni, dok su i gosti iz Bugojna pružili hrabru borbu unatoč rezultatu. Ova pobjeda stavlja OKI “Fantome” Sarajevo na vrh ljestvice Premijer lige Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci za sezonu 2023-24, dok će SDI ”Jedinstvo Brčko-Boće” iz Brčkog morati raditi na svojoj igri kako bi ostvarili bolje rezultate u budućim utakmicama.

Scroll to Top