3.kolo Premijer lige BiH u sezoni 2023/24

Dana 2. studenog 2023. godine, sportski centar  u Bugojnu bio je poprište susreta između domaćeg tima KSO “Iskra” Bugojno i gostujućeg tima OKI “Fantomi” Sarajevo. Ova utakmica bila je treće kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2023-2024.

Prvi set završen je rezultatom 15:25 u korist gostujućeg tima. “Fantomi” su brzim i preciznim napadima stekli prednost nad domaćinima, čime su postavili ton za ostatak susreta.

Drugi set donio je sličan scenario, s OKI “Fantomi” Sarajevo koji je nastavio svoju nadmoćnu igru. Domaći tim KSO “Iskra” Bugojno borio se hrabro, ali gosti su se pokazali kao prejaki protivnik. Drugi set završio je rezultatom 17:25 u korist “Fantoma”.

Treći set nije donio bolju sreću KSO “Iskri” Bugojno. Gosti su igrali s iznimnim entuzijazmom i vještinom, dok je domaći tim imao teškoća u suprotstavljanju njihovim napadima. Treći set okončan je uvjerljivim rezultatom 10:25 u korist OKI “Fantoma” Sarajevo.

Igrači OKI “Fantomi” Sarajevo dominirali su na terenu tijekom cijelog susreta, dok su domaći igrači iz Bugojna pružili uporan otpor, no nisu uspjeli preokrenuti utakmicu.

Ova pobjeda stavlja OKI “Fantome” Sarajevo na vrh ljestvice Premijer lige Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci za sezonu 2023-2024.

Scroll to Top