Fantomi na korak do finala Kupa šampiona

Prvaci Bosne i Hercegovine, Odbojkaški klub invalida Fantomi, s tri pobjede prvog dana na Kupu šampiona, krenuli u odbranu titule prvaka Evrope.

Prvog dana takmičenja Fantomi su pobijedili prvake Italije, ekipu Nola Citta dei Gigli, potom ekipu domaćina Dresden i turskog prvaka, tim Karaman. Kup šampiona ove godine se igra u njemačkom gradu Dresdenu.

Trener Fantoma, Sead Mršo zadovoljan je igrom i zalaganjem svojih igrača.

”Svi igrači su dobili šansu da osjete teren i svi su dali maksimum, tako da smo uspjeli ostvariti pobjede bez izgubljenog seta”, rekao je Mršo.

Jedan od igrača Fantoma, reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci, Safet Alibašić kaže da je cilj plasman u finale, te da očekuje kako će Fantomi utakmicu za titulu igrati protiv domaćina.

“Ekipa Dresdena se dosta pojačala, dovela je mnogo igrača iz BiH i Hrvatske te su osvojili njemačku ligu. Nama je dodatno pritisak odbrana titule, pored toga što želimo BiH predstaviti u najljepšem svjetlu“, rekao je Alibašić.

Na Kupu šampiona, Fantomi brane titulu evropskog prvaka, koju su osvojili prošle godine.

Na najvažnijem klupskom prvenstvu na svijetu nastupa devet ekipa, koje su prvaci u svojim državama. Pored OKI Fantoma, za titulu evropskog prvaka bori se ekipa domaćina, prvak Njemačke, Dresdner SC 1898 e.V., ekipa Nola Citta dei Gigli iz Italije, hrvatski tim OIK Zagreb, poljska ekipa Indra Kazmierz, prvak Mađarske Mozdulj Mozgáskorlátozottak, tim Karaman iz Turske, IOK Borac iz Srbije te ekipa Kyiv iz Ukrajine.

OKI Fantomi do sada su pet puta bili na krovu Evrope.

Fantomi, koji su aktuelni prvaci BiH u sjedećoj odbojci, tokom prošle godine također su osvojili tri međunarodna turnira.

Izvor: https://www.klix.ba/sport/fantomi-na-korak-do-finala-kupa-sampiona/230423001

Scroll to Top