Fantomi putuju u Dresden po šesto evropsko zlato

Prvaci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, Odbojkaški klub invalida Fantomi, od 21. do 23. aprila će učestvovati na Kupu šampiona, koji se ove godine igra u njemačkom gradu Dresdenu.

“Idemo na odbranu titule, šeste po redu, samo prvo mjesto se računa, ostala ne“, kaže Mirsad Mirojević, direktor Fantoma.

On je novinarima u Sarajevu rekao kako je sve spremno za odlazak ekipe, te da će putovati vlasititm kombijima.

“Put je uvijek dug, međutim navikli smo na to, očekujem da opravdamo status favorita i da se u Sarajevo vratimo sa još jednim evropskim zlatom“, navodi Mirojević.

Trener Fantoma, Sead Mršo rekao je kako su u odnosu na prošlu godinu Fantomi u prednosti ove godine, jer je domaća liga već počela, pa su imali priliku uigrati ekipu, ali i da su obavili pripreme pred Kup šampiona. Naglasio je kako su igrači zdravi i u dobroj formi.

“Dvojica igrača imaju male probleme sa ramenima, ali nakon terapija i oni su spremni za teren. Znam da neće biti lako, očekuju nas teške utakmice, ali spremni smo za to“, rekao je Mršo.

Na najvažnijem klupskom prvenstvu na svijetu nastupiće devet ekipa, koji su prvaci u svojim državama. Pored OKI Fantoma, za titulu evropskog prvaka borit će se ekipa domaćina, prvak Njemačke, Dresdner SC 1898 e.V., ekipa Nola Citta dei Gigli iz Italije, hrvatski tim OIK Zagreb, poljska ekipa Indra Kazmierz, prvak Mađarske Mozdulj Mozgáskorlátozottak, tim Karaman iz Turske, IOK Borac iz Srbije, te ekipa Kyiv iz Ukrajine.

OKI Fantomi prvu utakicu igraju 22. aprila i to s prvakom Italije, a potom sa domaćinom. Jedan od igrača Fantoma, reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci, Safet Alibašić kaže kako je plasman u finale cilj, ali da je zadovoljan rasporedom utakmica.

“Ekipa Dresdena se dosta pojačala, dovela je mnogo igrača iz BiH i Hrvatske te su osvojili njemačku ligu. Sve ekipe su prvaci svojih država i one dolaze da predstavljaju svoje države najbolje što mogu, nama je dodatno pritisak odbrana titule, pored toga što želimo BiH predstaviti u najljepšem svjetlu“, rekao je Alibašić.

OKI Fantomi do sada su pet puta bili na krovu Evrope.

Aktualni prvaci BiH u sjedećoj odbojci tokom prošle godine također su osvojili tri međunarodna turnira.

Izvor: https://www.klix.ba/sport/fantomi-putuju-u-dresden-po-sesto-evropsko-zlato/230418088

Scroll to Top