U Sarajevu predstavljena monografija OKI Fantomi

Jučer je (26.05.2011) u velikoj sali Općine Novi Grad Sarajevo upriličena svečana akademija povodom izdavanja monografije OKI Fantomi. Povod za pisanje i izdavanje monografije jeste 15. godišnjica od osnivanja OKI Fantomi i 10.godišnjica od prvog turnira Sarajevo Open. Manifestaciji su prisustvovali mnogi koji su tokom ovog niza godina bili uz Fantome a dovoljno je samo reći da je velika sala novogradske Općine jedva bila dovoljna da primi sve zainteresirane.

Skupu se obratio autor monografije Šefko Hodžić koji se u svom izlaganju ponajviše dotakao svojih motiva za ovaj nesebični angažman, ali i razloga zbog kojih bi svi trebali pročitati ovo vrijedno štivo. Istaknuto je da će monografija poslužiti i kao historijski udžbenik generacijama koje dolaze, a starijima kao podsjetnik na minuli period. Pored hroničarske vrijednosti, monografija ima i specifičnu vrijednost za sve sportske radnike kao dokaz da se trudom i bez mnogih “neophodnih” uslova u sportu mogu postići vrhunski rezultati na svjetskom nivou.

Svečana akademija je ujedno bila i izvanredna prilika da se onima koji su u dosadašnjem radu kluba pomogli najviše uruči najveće priznanje ”Zlatni znak kluba” i to:

– ČLAN PREDSJENIŠTVA BiH ŽELJKO KOMŠIĆ,
– BH TELECOM,
– VLADA FEDERACIJE,
– VLADA KANTONA,
– GRAD SARAJEVO,
– OPĆINA NOVI GRAD SARAJEVO,
– FABRIKA DUHANA SARAJEVO,
– ITF,
– TV SA.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top