Fantomi pobjednici turnira u sjedećoj odbojci “Sarajevo Open 2024”

Odbojkaški klub invalida Fantomi pobjednici su 23. Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci “Sarajevo Open 2024”, saopćeno je iz ovog kluba.

U finalnoj utakmici Fantomi su slavili protiv ekipe Bayer 04 Leverkusen iz Njemačke rezultatom 3:0 (25:20; 25:23 i 26:24).

Treće mjesto osvojila je ekipa SKISO Sinovi Bosne Lukavac.

“Izuzetno teške utakmice. Nismo se smjeli nimalo opustiti, ali zadovoljan sam što smo na kraju odbranili titulu i zadržali trofej sa turnira”, kaže predsjednik OKI Fantomi Ismet Godinjak.

Kapiten OKI Fantoma i reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci Mirzet Duran po treći put u ovoj godini je podigao pobjednički pehar.

“Prije turnira sam rekao da je prvo mjesto imperativ za nas. Sretan sam što smo uspjeli osvojiti i ovaj trofej i na najbolji način završiti takmičarsku sezonu”, navodi Duran.

Za trenera Fantoma, Seada Mršu finalna utakmica je bila jedna od težih.

“Nijemci nam nisu dali prostora za opuštanje. Stalno su prijetili, ali na kraju su moji igrači skupili snage i završili turnir bez izgubljenog seta, na što sam posebno ponosan”, ocjenjuje Mršo.

Na Međunarodnom turniru u sjedećoj odbojci “Sarajevo Open 2024” nastupilo je osam ekipa i to Bayer 04 Leverkusen iz Njemačke, Hrabri, OIK Zagreb i HVIDR-a Osijek iz Hrvatske, te bh. timovi Borac iz Banje Luke, Jedinstvo Brčko-Boće iz Brčkog, Sinovi Bosne iz Lukavca i OKI Fantomi iz Sarajeva.

Odbojkaški klub invalida Fantomi, krajem aprila 2024. godine osvojili su po sedmi put zlatnu medalju na Kupu šampiona, koji se ove godine igrao u hrvatskom gradu Poreču. Pored toga, Fantomi su po deveti put osvojili i titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Fantomi se zahvaljuju građanima Sarajeva koji su bili u dvorani Ramiz Salčin i pružili im podršku.

Izvor: https://www.klix.ba/sport/ostali-sportovi/fantomi-pobjednici-turnira-u-sjedecoj-odbojci-sarajevo-open-2024/240603109

Scroll to Top