Posjeta predstavnika BAE Systems kompanije

Danas je u posjetu OKI Fantomima u organizaciji Poslovne škole BLED došlo šest predstavnika BAE Systems kompanije, koja je najveći proizvođač naoružanja i vojne opreme na svijetu zahvaljujući prodaji 32,4 milijarde dolara vrijednoj prodaji u 2008. Godini.

Ovime je jedna kompanija izvan SAD-a prvi put preuzela lidersku poziciju u globalnoj proizvodnji naoružanja. U posjetu Fantomima ispred BAE Systemsa došli su Martin Bennet, Rowland Cooper, David Herr,Mark Phillips, Bijon Ray i Deborah Werner. Zbog ove posjete danas su OKI Fantomi u dvorani „Ramiz Salčin“ odigrali trening utakmicu i goste ostavili bez teksta.

Usitinu sam fasciniran onim što sam vidio. Prije svega željeli smo da vidimo u kakvim uslovima rade ovi izuzetno snažni momci. Kako samo imaju jake ruke. Čujem da će se pojaviti i u Londonu na OI, tako da sam izuzetno sretan što ćemo se ponovo vidjeti. Ovo je moja prva posjeta Sarajevu, ali siguran sam da nije posljednja. Sarajevo je prelijepo i momci koje sam danas upoznao oduševili su me – kazao je Mark Phillips, direktor za komunikacije, programe i podršku BAE Systemsa.

S druge strane predstavnici Fantoma sretni su što se njihov izuzetno dobar rad i predanost poslu cijeni širom svijeta.

Koliko dobro radimo govori i činjenica da za nas zna cijela Evropa i svijet. Nadamo se da ćemo uspjeti ostvariti neku formalniju saradnju. Upoznali smo ih s našom historijom i svim uspjesima koje smo ostvarili – istakao je predsjednik OKI Fantoma Ismet Godinjak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top